середа , Липень 26 2017
ruuk

Відвари для печінки

Печінка — це фільтр нашого організму. Наше самопочуття залежить від того, як почуває себе наша печінка.

Herbal-teas-for-the-liver

Запаморочення, нудота, пронос, пітливість, пожовтіння шкіри, безсоння, втома, ось далеко не повний перелік симптомів, при яких людині треба усвідомити, що у неї, можливо, вже почалися проблеми з печінкою.

Причиною нестабільної роботи цього органу, є щоденні навантаження які він відчуває. Це і жирна їжа, алкоголь (тим більше якщо алкоголь не якісний), і прийом різних медичних препаратів, і просто знос печінки, з віком.

Кожен, хто хоче прожити довге життя, повинен подбати про свою печінку. Для того, що б очистити печінку від шлаків і токсинів, підійдуть відвари з трав. Відварів існує дуже багато, адже кожна людина індивідуальна, і що допомагає одному, не допоможе іншому. У медицині є спеціальний напрямок — фітотерапія. Лікарі, що займаються цим напрямком, можуть скласти рецепт відвару для конкретно взятого хворого. Ми ж у цій статті наведемо щадні рецепти відварів, які може приймати будь-людина для поліпшення роботи печінки.

Насамперед розглянемо спосіб очищення печінки за допомогою буряка. Відвар готується досить просто. Нам знадобиться буряк середніх розмірів, тобто, завбільшки з кулак. Буряк не чистимо, хвостик не відрізаємо, просто помили, і в каструлю. Наливаємо літр води, відзначаємо на який-небудь паличці цей рівень, після, наливаємо ще два літри води. Варимо буряк, поки води в каструлі не залишиться літр, рівень відзначений на паличці. Після, буряк виймаємо, п'ять хвилин даємо йому охолонути, натираємо на тертці в воду, що залишилася в каструлі, і кип'ятимо ще двадцять хвилин. Відвар готовий.

В день коли ви плануєте провести очищення печінки, краще вживати вегетаріанську їжу. З бурякової каші, яка у нас вийшла, після того як ми її процідимо, вийде близько літра відвару. Його потрібно поділити на рівні частини, і приймати кожні три години. Після прийому треба притулити грілку до печінки, прилягти, і розслабиться.

Овес, як відомо, теж великий друг печінки. Відвар з вівса готується у важкій чавунній каструлі. Ми висипаємо в каструлю стакан вівса, і заливаємо його трьома літрами води, закриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Знімаємо з плити і даємо настоятися добу. Після цього з допомогою марлі ретельно віджимаємо з зерен все що можна. Відвар пити за пів години до їди, вранці та ввечері, по дві третини склянки.

Читайте також

dousing-with-cold-water

Користь обливання і обгортання

Для зміцнення і захисту організму від зовнішніх несприятливих факторів і подальшого зміцнення здоров'я відмінну дію ...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Антиспам *