четвер , Грудень 14 2017
ruuk
Головна / Харчування / Здорове харчування / Харчування при запаленні підшлункової залози

Харчування при запаленні підшлункової залози

Основою успіху при лікуванні панкреатиту (запалення підшлункової залози) є суворе дотримання дієти. Спеціальне харчування при запаленні підшлункової залози ґрунтується на повній відмові від вживання в їжу певних продуктів, або на обмеженні їх споживання.
Харчування при запаленні підшлункової залози

Людям з гострою формою запалення підшлункової залози при виникненні болю в животі слід повністю відмовитися від їжі на два або три дні. Починати прийом їжі після цього слід маленькими порціями, бажано п'ять разів на день.

При сильних болях, що не проходять, разом з призначеними лікарем лікарськими препаратами, можна перейти на харчування вівсяною кашею. Зваріть вівсянку на воді без солі, цукру і без масла. Це досить несмачне блюдо володіє корисними властивостями, і допоможе Вам позбавитися від запалення підшлункової залози.

В залежності від тяжкості запалення підшлункової, для повного її відновлення рекомендується харчуватися вівсяною кашею п'ять разів на день протягом місяця.

Загальні рекомендації з харчування при запаленні підшлункової залози

  • Відмова від жирної їжі, смажених страв, гострих маринадів, напівфабрикатів, фастфудів, великої кількості солі і цукру.
  • Здобна випічка з борошна вищого сорту не принесе користі при хворобі підшлункової залози.
  • Забороняються жирні молочні продукти (сметана, молоко, сир). Корисніше вживати в їжу кисломолочні знежирені продукти.
  • Під забороною наваристі м'ясні бульйони, копчені ковбаси, сало, шашлики, а так само салати та інші страви, приправлені майонезом.
  • Алкогольні напої і куріння сприяють руйнуванню підшлункової залози, і можуть призвести до незворотних наслідків.


Необхідно виробляти власний стиль харчування і дотримуватися його протягом усього життя, тому що похибки в харчуванні можуть сприяти загостренню і виникненню запалення.

При даному захворюванні потрібна щадна обробка продуктів при готуванні, тобто запікання в духовій шафі, варіння на пару, тушкування в невеликій кількості води. Спеції слід додавати в кінці варіння в мінімальних кількостях, а при загостренні хвороби повністю виключити.

Корисними продуктами дієтичного харчування є овочі і фрукти (крім кислих) у свіжому і відвареному вигляді, а так само нежирне куряче м'ясо, яловичина, пісні сорти риби, каші з різних круп на воді, компоти і киселі.

Ні в якому разі не допускайте переїдання, краще злегка не доїсти. При гострому нападі хвороби виконуйте три обов'язкових умови: голод, холод і спокій. Під холодом мається на увазі прикладання до хворого місця холодної грілки, загорнутої в рушник.

Скориставшись нашими рекомендаціями по харчуванню при запаленні підшлункової залози, ви позбудетеся від болю і запобігнете появі загострень.

 

Читайте також

Woman in computer room sleeping

Ознаки авітамінозу і як з ним упоратися

Сьогодні ми розглянемо ознаки авітамінозу, а також які вітаміни допоможуть впоратися з весняною втомою і ...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Антиспам *